Idegenbeli győzelemmel kezdte szereplését felnőtt csapatunk

Győzelemmel kezdtünk…

Az alaposan átalakult és megfiatalodott felnőtt csapatunk 2018. december 2-án idegenben, a tatai Kőkúti Általános Iskola tornatermében az OSE Spartans vendégeként kezdte a 2018/19-es Komárom-Esztergom Megyei felnőtt bajnokságot. Sajnálatos sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt csak 6 játékossal tudtunk elutazni, ami nem kecsegtetett sok jóval. Egyrészt az ellenfél majdnem teljes kerettel, 12 idősebb, tapasztaltabb játékossal vágott neki a mérkőzésnek, másrészt a csapatunkon belüli generációs különbségek miatt a játékunk még nem állt össze teljesen, hisz ezzel a kerettel csak edzéseken dolgoztunk együtt, a meccsrutin teljes mértékben hiányzott.

Az 1. negyedet emberfogásos védekezéssel kezdtük, ami se nem volt jó, se nem volt rossz. Arra volt elég, hogy a még nem kellően olajozott támadójátékunkat kompenzáljuk, és lépést tudjunk tartani az ellenféllel, akik szintén többször rossz megoldást választottak.  Az első 5 perc után 7:8 volt az állás. Ekkor váltottunk zónavédekezésre, ami szintén nem volt az igazi, de látszott, hogy ezzel talán többre mehetünk a későbbiekben. Voltak hibák, így a negyed 13:16-tal zárult.

A 2. negyed hasonló ritmusban zajlott, mint az első, azzal a különbséggel, hogy a védekezésünk egyre jobban és jobban működött. A támadásbefejezésekkel továbbra is volt bajunk, nem jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket, amik viszont megvoltak. Ez a negyed 12:12-es döntetlent hozott, így félidőre maradt a 3 pontos hátrány (25-28), de a játék összképe nem volt rossz.

A fordulópontot a 3. negyed hozta. A védekezés még jobban összeállt, és végre betörésekből, lerohanásból betaláltunk támadásban. A negyed közepén volt egy 9:0-s, az utolsó két percben pedig egy 7:0-s rohanásunk. A negyedet 18:4-re nyertük, így a hátrányból 10 pontos előny lett. A 4. negyedben továbbra is a védekezésen volt a hangsúly, támadásban pedig azt kértem, hogy hosszan, okosan játsszunk. Az ellenfél természetesen indított még egy rohamot, de az idő őket sürgette, ezért több hibát is vétettek, amikre mi jól reagáltunk. A negyedet 13:11-re ők nyerték, de a győzelem, ami a szezon első meccsén, és főként idegenben különösen édes, 45:53-as végeredménnyel a miénk lett.

A csapat jól dolgozott. Voltak hibák, van min javítani, de az akarattal, a tartással, a lelkesedéssel nem volt baj. Jók az alapok, van mire építkezni.

Legjobb dobók:

  • Czúth Dávid 22/3
  • Kontur Sámuel 15
  • Kövér Martin 8/6

A következő megmérettetésünk hazai pályán, a Dobó tornacsarnokában 2018. 12.09-én, vasárnap este 6 órai kezdettel lesz a Tatabányai Titánok csapata ellen.

Bízom a hasonló folytatásban.

Hajrá EKE!

Torma Szabolcs
edző